Съдът в Шумен реши: Домашен арест за 18-годишния шофьор, предизвикал катастрофа с жертва

1
1482
Катастрофа, Шумен
Катастрофа, Шумен. Снимка: Ivan Hristov Ivanov, Фейсбук

Окръжен съд-Шумен определи мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо 18-годишния младеж, обвиняем за причиняването на тежко пътно произшествие, в резултат на което е настъпила смърт и има причинена средна телесна повреда. Ж.К. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 343, ал.3, пр. 1 и 2, във връзка с ал. 1, връзка с чл. 342, ал. 1 от НК, съобщиха от Прокуратурата.

С постановление на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура-Шумен младежът беше задържан за срок до 72 часа с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение спрямо него.

Инцидентът, за който е обвиняем Ж.К., възникнал около 21:20 часа на 28 септември 2022 година на булевард „Цар Симеон Велики“ в града. В пътнотранспортно произшествие участвали два леки автомобила, като вследствие на сблъсъка 22-годишната водачка на едното превозно средство е починала, а возещата се до нея пътничка, била настанена в МБАЛ-Шумен със средна телесна повреда.

Младият мъж е правоспособен водач от близо 5 месеца. По данни на неговия спътник младежът е карал със скорост, по-висока от максимално допустимата в градски условия.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора Окръжна прокуратура-Шумен

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Йордан
Йордан
2 месеци по-рано

Честно казано и 50 години да лежи в затвора този младеж нито ще върне човешки живот,нито ще промени статуса си на боклук в обществото,когато си отгледан и възпитаван като боклук няма как да станеш цвете за мирисане.Единствената ми надежда е,че ако си полежи в панделката 12-15 години и през това време разказва на аверите си каква хубава булка е бил ще има някакъв ефект върху мисленето на други такива подобни отпадъци на обществото,но в крайна сметка всеки сам избира дали да отгледа цвете или бурен в градината си,самото растение има само 50 процента вина!Лека вечер!