Съдът отмени гаранцията на един от обвинените за катастрофата с Милен Цветков, друг имал тумор в мозъка

0
1140
Снимка: Фейсбук, Alex Ivanov
Снимка: Фейсбук, Alex Ivanov

Софийският районен съд отмени гаранцията на приятелката на Кристиан Николов – Симона. Тя и синът на депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов – Георги, бяха обвинени, че не са съдействали на разследването на тежката катастрофа, при която живота си загуби известният телевизионен журналист Милен Цветков.

Обвиненията им бяха повдигнати на 21 април. Вполедствие обаче те са дали показания и са потвърдили, че джипът „Audi Q7“ е бил управляван именно от Кристиан.

Както Искра.бг ви съобщи на 22 април стана ясно, че 22-годишният младеж е карал под въздействието на коктейл от четири наркотикамарихуана, амфетамини, кокаин и броазепам. Затова обвинението към него стана по-тежко – за извършено умишлено престъпление. Той е застрашил живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място.

Съгласно чл. 342, ал. 3, буква „В” от Наказателния кодекс за особено тежки случаи наказанието е от 15 до 20 години или доживотен затвор.

Симона и Георги, които също са били в автомобила, бяха пуснати на свобода срещу парична гаранция от по 10 000 лева, която обжалваха. Мярката за неотклонение на сина на Лъчезар Иванов остава, реши съдът.

В жалбата си до магистратите неговият адвокат е посочил, че той е със здравословни проблеми и то сериозни, като има тумор на епифизата в мозъка и получавал панически атаки след катастрофата. Бил в почти неадекватно състояние, предаде „NOVA“.

Според съда обаче тази жалба е била пресрочена и затова ще бъде оставена без разглеждане.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments