Кристиан е бил под въздействието на коктейл от наркотици, обвинението към него стана по-тежко

1
4455
Кристиан Николов
Кристиан Николов. Снимка: Facebook

Софийската градска прокуратура е предявила ново по-тежко обвинение на 22-годишния Кристиан Николов за извършено от него умишлено престъпление. По време на заседанието днес е станало ясно, че случаят е особено тежък, защото Николов е шофирал колата след употребата на различни наркотицимарихуана, амфетамини, кокаин и бромазепам. По този начин е застрашил живота и здравето на множество участници в движението, като деянието е извършено на оживено място, съобщиха от държавното обвинение.

Съгласно разпоредбата на чл. 342, ал. 3, б. „в” от НК за особено тежки случаи наказанието е от 15 до 20 години или доживотен затвор.

На 19.04.2020 г., около 18.00 ч., в района на кръстовището на ул. „Хенрик Ибсен” с бул. „Черни връх” в столицата, обвиняемият Николов, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил Audi Q7, нарушил правилата за движение по Закона за движението по пътищата, като се е движил със скорост над разрешената и не спрял при приближаване на кръстовището при червен сигнал на светофарната уредба, вследствие на което умишлено е причинил смъртта на Милен Цветков.

По делото е изготвено предварително заключение на назначената съдебно-медицинска експертиза от аутопсията на пострадалия, от което е видно, че вследствие на удара на Милен а Цветков са били причинени множество несъвместими с живота травми – счупване от 3 до 11 ребро, травма на черния дроб, както и сърдечна тампонада.

Софийската градска прокуратура е внесла в Софийския градски съд искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение по отношение на извършителя на престъплението – „задържане под стража“.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Коста
Коста
4 години по-рано

Браво…