Съдът гледа мярката на 18-годишния водач, предизвикал тежката катастрофа с три момичета в Стара Загора

0
965
18-годишният шофьор в съда
18-годишният шофьор в съда. Снимка: Искра.бг

Районният съд в Стара Загора гледа мярката за неотклонение на Н. М., привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа във връзка с тежката катастрофа, станала късно вечерта на 1 октомври.

Вследствие на произшествието бяха нанесени телесни повреди на повече от едно лице, а именно – на 23-годишната Д. М. – многостепенна тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на ляв крак, на 23-годишната П. П. – средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на левия крак, причинила трайно затруднение в движението, и на 27-годишна жена, която е с причинена лека телесна повреда, установена от извършения медицински преглед.

Обвиняемият Н. М. е правоспособен водач, считано от 26.05.2021 г. Той е наказван два пъти за нарушения на Закона за движение по пътищата, като са му налагани глоби.

Лекият автомобил „БМВ“, с който е станала катастрофата, е бил негов, а във возилото са пътували още двама младежи – момиче и момче на сходна възраст. Шофьорът е бил тестван за алкохол и наркотици, като резултатите са отрицателни.

Както по-рано ви съобщихме, Апелативната прокуратура в Пловдив взе под специален надзор досъдебното производство за катастрофата. Днес прокурорът се запознава на място с материалите по делото и извършените до момента действия по разследването.

Изготвено е предложение от апелативният прокурор на Пловдив Тодор Деянов до главния прокурор досъдебното производство да бъде взето на специален надзор и от ВКП, съобщиха още от държавното обвинение.

За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години и лишаване от право да управлява моторно превозно средство.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments