Събиране на капачки във Варна: Кметът Благомир Коцев се включи в кампанията

1
109
Кампанията
Кампанията. Снимка: Община Варна

Кметът Благомир Коцев се включи в 10-ото издание на най-мащабната благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки „Аз вярвам и помагам“, която се проведе днес пред Катедралния храм „Успение Богородично“. Коцев лично предаде около 125 кг капачки, събрани от общинската администрация. Той беше придружаван и от заместник-кметът Илия Коев, съобщиха от местната управа. 

„Събираме средства за втора детска линейка за малки деца и новородени. Искаме да закупим и нова апаратура и оборудване за детската хирургия“, заяви основният организатор на кампанията Владислав Николов.

По думите му през миналата година чрез кампанията са събрани 410 000 лева, а задачата за тази инициатива е средствата да достигнат до 1 милион лева.

На площада, за да подкрепят инициативата бяха Варненският и Великопреславски митрополит Йоан и началникът на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“ флотилен адмирал Боян Медникаров. Чували с капачки носеха и много представители на различни институции, фирми, училища, детски градини, както и хиляди варненци.

Община Варна е активен партньор в кампанията. В края на месец март пред входа на Информационния център на Община Варна беше поставен контейнер с формата на сърце. Той беше препълнен, а капачките от него – предадени на доброволците.

„Аз Вярвам и Помагам“ е първата благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки в България, създадена през 2015 г. Досега със средствата от предадените за рециклиране капачки е закупена и дарена медицинска апаратура и оборудване за неонатологични отделения. Закупени са още специализирана детска линейка и специализиран мобилен пункт за кръводаряване.

На вниманието на шофьорите във Варна: Провежда се акция „Скорост“!

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments