С такси и чужда лична карта: Осъден за корупция румънски кмет избяга в чужбина

0
72
Такси
Такси. Снимка: Pixabay

Днес от „Граничната полиция“ на Румъния разкриха как осъденият кмет на град Бая Маре Каталин Керекеш е успял да избяга от страната. Вчера градоначалникът беше окончателно осъден от Апелативния съд в Клуж на 5 години „лишаване от свобода“ за подкупи, предава телевизия „Диджи 24“, цитирана от „БТА“.

Веднага след определянето на присъдата Керекеш е бил обявен за издирване, след като властите не са го намерили в дома му и в кметството.

По време на пресконференция днес главният инспектор на „Гранична полиция“ Виктор-Щефан Ивашку уточни, че Керекеш е преминал през румънско-унгарската граница вчера с таксиметров автомобил, в който е седял на предната седалка. Той е бил с действителен документ за самоличност, но същият е принадлежал на негов роднина, с когото си приличат. Мъжът, чийто документ е бил ползван, живее в друга европейска държава.

Главен инспектор Ивашку допълни, че е стартирало разследване за дисциплинарно нарушение срещу граничния полицай, проверил колата.

Припомняме, че на 20 май 2016 година Националната дирекция за борба с корупцията /DNA/ изправи на съд Керекеш за вземане на подкупи в продължителна форма. Вчера съдът е отхвърлил обжалването му и е потвърдил присъдата от 5 години затвор, определена през февруари миналата година.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments