С почетна церемония отбелязоха „Деня на Тракия“ във Варна

0
59
Церемония
Церемония. Снимка: Община Варна

Кметът на Варна Благомир Коцев е положил венец на Паметника на „Осми Приморски полк“ по случай 111-годишнината от превземането на „Одринската крепост“ и честването на „Деня на Тракия“, съобщиха от общината.

В българския културно-исторически календар 26 март е „Денят на Тракия“. От 1914 г. той се чества в памет на воините, паднали край Одрин и в тракийските полета. Събитието беше отбелязано с тържествен военен ритуал на Военноморските сили и заупокойна молитва, отслужена от Варненска и Великопреславска света митрополия, на паметника на загиналите по време на Балканската освободителна война 1912-1913 г.

На церемонията са присъствали председателят на Тракийско дружество „Капитан Петко войвода“-Варна Румяна Вълчева, заместник-областният управител Изабела Иванова, председателят на Общинския съвет Христо Димитров, контраадмирал Кирил Михайлов – командир на ВМС, районните кметове, ветерани, офицери и сержанти от запаса, представители на политически партии, деца от ОУ „Капитан Петко войвода“ – кв. Галата, гости и граждани.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments