С над половин милиард лева оборудват всички училища у нас със STEM кабинети

0
97
Работна среща
Работна среща. Снимка: Министерство на образованието и науката

Всяко дете ще има възможност да учи в среда с модерно оборудване и да работи с бързо развиващите се технологии. За целта всички държавни или общински училища ще бъдaт оборудвани със STEM кабинети, независимо в кое населено място се намират.

Това заяви министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов в приветствието си до директорите на училища, които се включиха в работна среща, посветена на изграждане на STEM центрове в образователните институции. На форума в зала 1 на Националния дворец на културата те получиха насоки от Министерството на образованието и науката /МОН/ за реализация на концепциите си за модернизация на училищната среда по Националния план за възстановяване и устойчивост.

Проф. Пенов призова за ефективно и икономично използване на предвидените над половин милиард лева. Той обясни, че няма препоръчани от министерството обществени организации или търговски дружества, а всичко ще бъде в ръцете на директорите и педагогическите специалисти в училищата.

„Обединявайки наука, технологии, инженерство и математика, STEM обучението дава на учениците задълбочено знание за света. Убеден съм, че преподаването чрез иновативния метод ще запали у учениците искрата да изследват и експериментират, а усвояването на разнообразни инструменти за анализ ще ги подготви за професиите на бъдещето и ще им даде възможност да се справят с комплексните проблеми на съвременния свят“, заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров, който бе сред официалните гости на форума.

Президентът Румен Радев изпрати приветствие до участниците в работната среща, като призова да се възползват целенасочено и разумно от програмата.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments