С какво се различават новите 4 метростанции от другите?

0
178
Метро
Снимка: Pixabay

След няколко седмици ще бъдат пуснати в експлоатация още 4 метростанции. С тях метрото ще може да достига вече и до „Горна баня“. Метростанция „Овча купел“ е една от новите станции, която е започната да се строи още през 2018 година. Това е една от най-модерните части от Софийското метро. Темата коментира инженер Николай Николов, който обясни пред „бТВ“:

В събота и неделя в 3-тия лъч на метрото ще има изпитания на влаковете и то няма да работи. Третата метролиния е идеология от 21 век“.

По думите на инженера проектните възможности на новите метростанции са с 20-секунден интервал. В час пик времевият интервал на влаковете ще бъде 4 минути и половина. Той уточни, че другата промяна е в мотрисите, които се движат много по-безшумно. Новите 4 станции ще са отворени докрая на април. Николов разясни, че системата е ниво на автоматизация 3, но има възможност за преход към ниво 4 само с подмяна на софтуера. Той допълни:

Това ще рече, че един ден могат да бъдат заключени кабините на машинистите и влаковете да потеглят напълно автоматизирани по третата метролинии“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments