Русинова: България е сред последните страни в ЕС, въвела отнемане на коли на пияни

0
35
Диана Русинова
Диана Русинова. Снимка: Диана Русинова, Фейсбук

Експертът от Европейския център за транспортни политики Диана Русинова коментира, че в Европа има правила и закони,които се спазват. Причината – всички знаят, че ще получат сериозна глоба в противен случай. В ефира на „bTV“ тя изтъкна, че по данни на ROADPOL държавата ни е една от последните в Европейския съюз /ЕС/, която въвежда мярката за отнемането на коли на пияни и дрогирани водачи.

„Забелязвам повече таксите около заведения и ресторанти. Превозвачите имат право, казвайки, че има неясноти около товарите, влекача, каква ще бъде глобата за този, който е шофирал пиян“, уточни тя.

Русинова не изключва да са верни твърденията, че тестовете за наркотици не са напълно надеждни и няма достатъчно лаборатории. Тя е категорична, че трябва да се работи в тази посока.

По повод организирането на гонки, експертът отбеляза:

„Ако държавата 30 години не намира как да построи съоръжение, на което тези хора да могат да ходят и да си изкарват адреналина, то тогава да се определи един участък извън града, който в определени часове няма да пречи на трафика, за да се събират и да си тестват автомобилите. (…) Любителите на автомобилния спорт, които просто са си купили едни много хубави автомобили, желаят да ги карат някъде, но няма къде“, заяви тя.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments