Русия предупреди България за обвиненията срещу Малинов

0
57
Кремъл. Снимка: Peggy und Marco Lachmann Anke/Pixabay
Кремъл. Снимка: Peggy und Marco Lachmann Anke/Pixabay

Руската федерация официално изрази своята загриженост заради обвиненията в шпионаж, повдигнати от българската прокуратура срещу председателя на движение „Русофили“ Николай Малинов.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова коментира пред ТАСС, че дейността на организацията, ръководена от Малинов, е била насочена изцяло към развитие на българо-руското сътрудничество и укрепването на дружбата между двата народа.

„Разчитаме, че правителството на България ще се въздържи от стъпки, които биха могли да поставят под въпрос сегашната позитивна динамика в двустранните отношения, и че ще бъде продължена съвместната работа за осъществяване на постигнатите в последно време договорености, в това число и в хуманитарната и културната сфера, за съхраняване на обединяващото ни културно наследство“, каза Захарова.

Освен обвинението срещу Малинов шпионският случай имаше още една последица – забрана бившият разузнавач Леонид Решетников и „православният олигарх“ Константин Малофеев да влизат в страната в следващите 10 години.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments