Русия драстично намалява военните си действия в Украйна

0
114
Знамена на Украйна и Русия
Знамена на Украйна и Русия. Снимка: Pixabay

Русия съобщи, че драстично намалява военните си действия в Украйна. Това стана преди броени минути. Става въпрос за фронтовете в Киев и Чернигов, предаде „DarikNews“. 

Според Генералния щаб на Въоръжените сили на Украйна пък определени части от руската армия се изтеглят от околностите на столицата. Те обявиха, че вражеските войски не са постигнали своите цели. 

Междувременно стана ясно, че са приключили преговорите за мир между Украйна и Русия, които се проведоха в Истанбул в двореца Долмабахче. Това съобщиха турски медии, цитирани от „БТА“.

Преди началото на новия кръг от разговори президентът Реджеп Таийп Ердоган обяви пред двете делегации, че е дошло крайно време за постигането на конкретни резултати. Той призова огънят незабавно да бъде прекратен. Освен това според него слагането на край на трагедията зависело и от двете враждуващи държави.

Ердоган посочи още, че ако бъде постигнат напредък в преговорите, това ще положи основните за среща между лидерите на двете страни. Той декларира и готовността на Анкара да бъде посредник между Русия и Украйна.

Срещата е започнала с разговор между ръководителите на двете делегации. Той е продължим един час и двадесет минути. След това на масата на преговорите са седнали целите делегации.

Украинската страна също потвърди, че срещата е приключила. Преговорите е планирано да бъдат два дни.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments