Русенският съд започна делото за убийството на аптекарката Еранухи Пехливанян

0
32
Окръжен съд в Русе
Окръжен съд в Русе, Снимка: Скрийншот от Google Maps

В Окръжния съд-Русе започна делото за убийството на аптекарката Еранухи Пехливанян. То стана на 11 януари 2022 година и отличаващо се с особена жестокост към жертвата.

Михаил Михов и Гарабед Веринян, обвинени за жестокото убийство, се изправиха за първи път днес пред състав на съда.

На разпоредителното заседание съдът установи, че няма допуснати никакви нарушения на процесуалните правила на досъдебното производство, няма констатирани фактически грешки в обвинителния акт и делото ще започне да се разглежда по същество на 27 февруари.

Днес защитниците на обвинените за убийството се отказаха от разпит на 8 от свидетелите, но показанията им ще бъдат прочетени в зала. На следващото съдебно заседание ще бъдат разпитани двама от свидетелите от обвинителния акт, както и трима свидетели, които са поискали защитниците. Ще бъдат приети и експертизите на всички вещи лица.

Убийството, което потресе с жестокостта си цялата общественост, е било предшествано от отвличане и грабеж. След последните изменения в Наказателно-процесуалния кодекс дори съкратено съдебно следствие с признание на фактите от обвинителния акт няма да доведе до замяна на най-тежките наказания – доживотен затвор.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments