Росен Костурков: Започваме да градим всичките системи на държавата една по една

0
135
Росен Костурков
Росен Костурков. Снимка: Скрийншот от видео на "bTV"

С всеки час растат шансове за съставяне на кабинет с премиер Асен Василев. Те бяха 25% в петък, а днес са вече 50%. Това заяви Росен Костурков от Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната“ /ПП/.

Той каза още пред „БНР“, че не се търси нито скрита подкрепа от отсъстващи народни представители, нито пък се извършват задкулисни игри. Онова, което партията се опитва да направи, е да открие минимум 121 депутати, готови да застанат зад програмата на правителството.

След като минат разговорите с „Демократична България“, БСП и независимите депутати, предстоят срещи с всеки един от онези парламентарни групи, в които има хора, които биха разбрали и подкрепили идеологията на ПП, допълни Костурков.

По негови думи ще се търси нужното мнозинство, за да не се стига дотам, че кабинетът да зависи от гласовете на партии като ГЕРБ и ДПС.

Росен Костурков обърна внимание на нанесените щети от ГЕРБ по време на последните им три мандата на управление. Според народния представител най-тежките последици не са от безогледните им кражби. Те са в резултат на решението на Бойко Борисов да изкара България от уравнението изкарване на пари и разумното им харчене. 

Буквално всички системи на държавата започваме да ги градим из основи, една по една, заключи представителят на „Продължаваме промяната“. 

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments