Ремонтират „Бетонния мост“ в Пловдив – какви промени са въведени?

3
317
Бетонен мост в Пловдив
Снимка: Община Пловдив

Пътен ремонт на ключов участък започна в Пловдив – „Бетонният мост“ при Централна гара. По план той трябва да приключи за 6 месеца. Причинатапромените по трасето, които се налагат заради новите скоростните влакове, които ще преминават под него.

Ще има ли промени и закъснения в железопътния транспорт, коментира пред „БНТ“ инж. Цветан Цолов, ръководител на проекта в отсечката Пловдив – Бургас.

По-скоро не. Предвижда се дори движението по направление Бургас да се намели средно с около 15 минути заради възстановяване на връзката между гара „Пловдив“ и гара „Филипово“. По отношение на пътуването по посока Пловдив – Свиленград и Пловдив – Асеновград, ще бъдат изграден временни перони при пешеходното пресичане с ул. „Аксентий Велешки“, със съответните съоръжения за продаване на билети. Създадена е такава организация, че да не се възпрепятства пътуването през летните месеци, когато знаем, че е натоварено.“

Във връзка с промените, които са свързани с автомобилния трафик, Георги Стоилов от Общинското предприятиеОрганизация и контрол на транспорта“ заяви, че:

Основните пътни връзки, по които ще се осъществява обходният маршрут са улиците:  „Скопие“, „Даме Груев“ и „Кукуш“. Натам са насочени големите автобусни линии с изменени маршрути, които предварително сме обявили на хората„. 

Британски всекидневник: Бургас, Несебър и „Слънчев бряг“ – европейски бюджетни дестинации с красиви плажове

Абониране
Известие от
guest

3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Бокострой
Бокострой
26 дни по-рано

Тези промени се налагат след внедряването на електрическите локомотиви миналия век. Ще бъде повдигната само южната страна на моста /към Кючука/. Естакадата към бул. Хр. Ботев ще се ремонтира друг път.

trackback

[…] връзка със стартиралата реконструкция на бетонния мост в града ще бъде преустановено директното движението на […]

trackback

[…] връзка със стартиралата реконструкция на бетонния мост в града ще бъде преустановено директното движението на […]