Ремонтът на „Граф Игнатиев“ започва отново

0
142
Ул. Граф Игнатиев. Снимка: Столична община
Ул. Граф Игнатиев. Снимка: Столична община

Ремонтът на ул. „Граф Игнатиев“ в София ще бъде възобновен, след като работна комисия е решила, че метеорологичните условия са се подобрили, съобщиха от Столична община. Дейностите бяха спрени за 48 дни – от 19 декември м.г. поради идването на зимата и падането на температурите. На среща между и.д. зам.-кмет по транспорта Дончо Барбалов, техническия ръководител на обекта и строителния надзор тази седмица е било обявено, че изпълнителят „Джи пи груп“ е поискал от началото на строителните дейности да бъдат признати като неработни още 50 дни заради неблагоприятно време. Надзорната фирма е признала 31 дни, за които е предоставен протокол от НИМХ.

С възстановяването на строително-монтажните дейности започва работа по площадите „Гарибалди“, „Славейков“ и „Св. Седмочисленици“, както и по ул. “Граф Игнатиев“ в участъка между бул. „Васил Левски“ и „Евлоги и Христо Георгиеви“. Продължава монтажът на разграничителите на трамвайното трасе и перголите на пл. „Славейков“. Отстраняват се и установени от надзора и възложителя забележки.

От 12 февруари се предвижда да започне полагане на настилки по ул. „Цар Шишман“ в участъка между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „Ген. Паренсов“, където беше поставена временна асфалтова настилка, соъбщават от „Московска“ 33.

Така крайният срок за приключване на ремонта вероятно ще се удължи с още поне месец. През ноември м.г. гражданската организация „Спаси София” публикува видео с изявление на кмета Йорданка Фандъкова от началото на строителството. В него тя казва, че проектът за цялостен ремонт на района е разделен на два етапа и че „очаквам първият етап с цялостна реконструкция на „Граф Игнатиев“ заедно с участък от ул. „Солунска“ да бъде изпълнен най-късно до средата на октомври“. Вторият – за ул. „Шишман“ и „6-и септември“, оставал за 2019 г.

„Спаси София” попитаха през ноември къде са парите от глобите за „Джи Пи груп”, след като преди това Фандъкова няколко пъти натърти колко много ще държи на качеството и на сроковете и как изпълнителят ще плати глоба от по 240 000 лв. за всеки просрочен ден. След това обаче от общината официално признаха, че срокът за приключването на ремонта на „Графа” всъщност е март тази година, поради което глоби за забавяне няма.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments