Регионалният министър увери: Няма да спре строителството на АМ „Хемус“ или поддръжката на други магистрали

0
39
Регионалният министър арх. Виолета Комитова
Регионалният министър арх. Виолета Комитова. Снимка: МРРБ

Регионалният министър арх. Виолета Комитова увери, че няма опасност строителството на нищо да спре. Коментарът й идва след твърденията на „Автомагистрали“ ЕАД, че са изправени пред колапс и не могат да продължат дейността си, в това число и по изграждането на АМ „Хемус“.

„Аз се грижа всеки ден за това нещо и няма да допусна нищо да се спре – нито поддръжка, нито строителство“, подчерта Комитова.

Припомяме, че смененият директор Стоян Беличев коментира пред „bTV“, че Министерството на регионалното развитие и благоустройството /МРРБ/ е блокирало банковите сметки на „Автомагистрали“. Той попита коя сметка да платят първо:

„Електроенергията на предприятието струва 12 000 лева на месец. Кое да платим първо – мобилни телефони, електроенергията, горивото за камионите?“

От дружеството са недоволни, че министър Комитова е поискала от търговските банки да не допускат разплащания над определения от нея лимит от 10 000 лева на седмица. Те подчертават, че тази сума е крайно недостатъчна за оперативната работа на дружеството и то да функционира нормално и са категорични, че с тези и други подобни действия или бездействия на практика се блокира дейността по изграждането и поддържането на автомагистралите в страната.

„С писмо N910040 от 10.06.2021 г. министър Виолета Комитова блокира банковите сметки на дружеството във всички търговски банки. Това действие вече оказва негативни последствия в работата на „Автомагистрали“ ЕАД и дружеството е заплашено от принудително спиране на дейността, в това число и временно спиране на изграждането на АМ „Хемус“ и разпускане в принудителен отпуска на голям брой служители, в разгара на строителния сезон“, уточняват от дружеството и добавят, че това може да доведе до хаос и напрежение за всички пътуващи, за бизнеса, който е свързан с пътната инфраструктура у нас.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments