Регионалният министър: България няма да остане без зимно почистване

0
22
Иван Шишков
Иван Шишков. Снимка: МРРБ

„Няма опасност България да остане без зимно почистване на пътища, дори и да при засилване на финансовата криза. Старото ръководство на АПИ не си беше направило труда да направи каквото и да било по тази тема.“

Това заяви служебният регионален министър Иван Шишков. Той коментира и ремонтите на пътища пред „NOVA“:

„Бяха организирани едни конкурси за текущи ремонти за три години. Комисията за защита на конкуренцията /КЗК/ веднъж ги отмени и те бяха направени втори път, но отново ще бъдат проверявани.“

Регионалният министър изрази съмненията си, че бившето ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ е поискало да постави държавата в такова положение, че да няма никакъв друг избор, освен да се удължат за втори път старите договори. Шишков изрази увереност, че властта и строителният бранш ще постигнат споразумение за поддръжката на пътищата.

„Държавата ще помогне на потърпевшите от пороя в Карлово със средства от Фонда за бедствия и аварии“, подчерта министърът.

Около 20 млн. лева са инвестирани в тръби и ремонт на стената на яз. “Порой“ без да има разрешение за строеж и одобрен Подробен устройствен план. Идеята е била да се осигури резервен достъп на вода за бургазлии от язовира, но парите са дадени авансово без дори да е направен анализ годна ли е водата за пиене или не и без каквито и да било строителни книжа. 

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments