Редица сигнали за нарушения в домове за възрастни хора във Варненско

0
20
Възрастен човек
Снимка: Pixabay

Поредица от сигнали са постъпили относно нарушения в домовете за възрастни хора във Варненско, предава от „bTV“.

Аутопсията на починалия в общинската база в кв. „Аспарухово“ мъж показа, че смъртта му не е настъпила по естествен начин. Там той е бил преместен от дома в село Рояк, който пламна в края на 2021 г.

За лошо отношение, липса на лекарствени препарати и лични вещи съобщиха близки на други възрастни хора, настанени в дома в Рояк. Немалка е и вероятността над живущите там да е прилагано насилие.

Хрисимира Милкова, дъщеря на жена от дома за възрастни хора, разказа, че най-стряскащото било, че са й дали чувал, пълен с парцали. Майка й е била приета с дрехи, които определено не са неин размер и са й малки – в това число дрехи и обувки.

Жената е имала и синина на ръката, за която Хрисимира така и не е получила обяснение. Тя не е огледала тялото на майка си, защото не е подозирала какво може да се случва, но е била още по-изумена, виждайки, че в нейната кутия не е имало от необходимите за жената лекарства.

Управителят на дома в с. Рояк Милена Мазурик обясни, че нищо от вещите на настанените там хора не е изчезнало, нито е откраднало. Нещата са там, „но те са неизползваеми“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments