Разкази от първо лице за ужаса на АМ „Струма“: Чух деца да плачат, имаше много деца.

0
1757
Лулзим
Лулзим. Снимка: Скрийншот от видео на Bulgaria ON AIR

„Докато автобусът вървеше, се блъсна в тротоара от дясната страна, гумите му се спукаха и започна да избухва пожар. След това автобусът се премести 20 метра вляво и спря сам.“

Това разказва 26-годишият Лулзим, който е сред оцелелите при тежката катастрофа на АМ „Струма“, при която загинаха 45 души. Той успява да спаси и годеницата си Медина, която спи, когато започва кошмарът. Тя от своя страна добавя:

„Спях и изведнъж чух пътниците да плачат и викат. Черният дим беше като взрив на бомба. Всички спяхме, беше около 02:00 през нощта. Чух деца да плачат, имаше много деца.“

„Хората започнаха да кашлят, да повръщат, да крещят като във филми на ужасите. Успях да счупя страничното стъкло на автобуса и скочих. След това издърпах годеницата си, която не можеше да ходи, защото кракът ѝ беше счупен още преди инцидента“, коментира още Лулзим пред „Bulgaria ON AIR“.

Лулзим успява да спаси останалите петима оцелели. Междувременно близките им прекараха нощта пред УМБАЛСМ „Пирогов“ в очакване на информация за състоянието им. Те заявиха, че са дошли да им донесат вода и храна, но не могат да ги видят.

Властите са започнали процес по разпознаване на жертвите чрез ДНК. Не е ясно обаче колко време ще отнеме, а дотогава официален списък от имена с починалите няма да има.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments