Разкажи ми своята приказна история: Културно събитие в чест на месеца на книгата в СУ „Константин Преславски“ в Бургас

0
343
Културно събитие
Културно събитие. Снимка: СУ „Епископ Константин Преславски“

В началото на април, съвсем подобаващо за месеца на книгата, СУ „Епископ Константин Преславски“ в Бургас се превърна в център за литературно творчество и културно обогатяване. Училищният съвет на настоятелите организира едно запомнящо се събитие под наслов „Разкажи ми своята приказна история“, което събра ученици и учители в един празник на словото.

Събитието бе открито с рецитали на стихове от Иван Вазов и Христо Ботев, изпълнени от ученици от третите класове, под ръководството на техните учителки Мая Скочева и Стефка Богданова. В ролята на великия български поет се въплъти шестокласникът Стефан Петров. Малките таланти не само декламираха, но и се превъплътиха в образи на великите български поети, като с това демонстрираха дълбоко разбиране и уважение към българското-литературно наследственост.

Програмата включваше и творчески работилници, в които децата изработиха свои книжки и картички, предназначени за библиотекаря на училището – Румяна Белчева. Тази активност не само стимулира креативността на учениците, но и ги научи на ценността на ръчно изработените подаръци.

Учениците получиха възможността да се вживеят в ролите на помощник-библиотекари, като ученичката Даника Стайкова представи на своите съученици правилата за поведение и използване на книгите в библиотеката. Такива активности помагат на децата да разберат значението на дисциплината и отговорността при общуването с книги.

За своите усилия и активно участие всички деца получиха грамоти и подаръци от Съвета на настоятелите, както и сладки изненади. Галина Стоянова, председател на училищното настоятелство, посъветва третокласниците:

Директорът на училището Мартин Илиев лично поздрави младите участници и им пожела да продължат да четат и да обогатяват своите знания и въображение.

Културното събитие „Разкажи ми своята приказна история“ в СУ „Епископ Константин Преславски“ остави значими следи в сърцата и съзнанието на учениците. С него се доказа, че книгите са не само източник на знание, но са и повод за вдъхновение и творческо изразяване.

Един различен 15 септември в СУ „Преславски“: Песни, танци, концерт и магическа заря

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments