Един различен 15 септември в СУ „Преславски“: Песни, танци, концерт и магическа заря

0
172
Първи учебен ден
Първи учебен ден. Снимка: Искра.бг

Един различен 15 септември в СУ „Епископ Константин Преславски“-Бургас. Празникът беше под наслов: „Повярвай, че можеш!“.

Усмивки, глъч, смях и добро настроение приставаха в двора на училището, събрало ученици, учители и родители. Тържество за първия учебен ден започна в 17:00 часа. Празничната програма стартира с „Парад на паралелките“. Продължи с прекрачването на училищния праг от учениците на „Преславски“ за първи час на класа.

В „Забавното междучасие“ взеха участие Криси и Арти, както и талантите на училището. Празничната програма продължи с музикален поздрав от група „Déjà vu“.

И какво е празник без заря? Блестяща и зашеметяваща заря озари бургаския к-с „Славейков“, придавайки завършен вид на тържественото събитие.

Децата през цялото време бяха с грейнали от щастие очи, очаквайки с нетърпение новата учебна година.

На тържеството приставаше и кметът на Бургас Димитър Николов, придружен от зам.-кмета по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева. Причината за неговото посещение бе откриването на нова спортна площадка в двора на учебното заведение.

Тази година беше увенчана и под знака на благородството, тъй като училището участва в каузата – „Съпричастност вместо цвете за пострадалите от наводненията“. Събраните пари ще отидат при пострадалите хора в Община Царево.

Впечатляващо украсена стая на II В клас с класен ръководител Мария Аврамова, плени децата при прекрачването на прага й.

От екипа на Искра.бг пожелаваме на всички ученици успешна и ползотворна учебна година.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments