Разказ на лекарите, които са се отзовали на тежката катастрофа Пловдив: Гледката беше ужасяваща!

0
197
Линейка
Линейка. Снимка: Искра.бг

Подобрява се състоянието на двамата младежи, които успяха да оцелеят при зверската катастрофа в Пловдив, при която загинаха други двама техни приятели. Тогава джип, който по първоначални данни се е движил с бясна скорост, се заби в дървета на булевард „Руски“ и буквално се разцепи на две. 

Какво разказаха обаче пред „NOVA“ лекарите, които първи са се озовали на мястото на трагедията. Една от тях е д-р Екатерина Троковска. За нея на 12 май дежурството започва както обикновено. Но около 03:30 часа всичко се променя коренно, след като е получен сигнал за катастрофа в Пловдив. 

Лекарката споделя, че гледката наистина е била ужасяваща. Почти час медиците не успяват да видят хората, защото са били затиснати между дърветата и колата.

От своя страна д-р Виктор Черкезов е в последната линейка, която се озовава на мястото на инцидента. Тя е петата подред. Той също споделя, че достъпът на лекарите до пострадалите е бил изключително затруднен.  

Вторият инцидент се е случил докато медиците чакат пожарникарите да успеят да извадят пострадалите от разцепения на две автомобил. Д-р Троковска е била до колата малко преди да падне дървото, защото е трябвало да сложи яка на затиснатите

Започнала е спасителна операция. Този път за живота на пожарникаря, който е бил повален от падналото дърво. За щастие животът му е вън от опасност и 56-годишният Димитър Галчев се е разминал само със счупвания. Но въпреки това той ще се възстановява поне половин година

Средногодишно, около 150 са тежките катастрофи в региона, при които се налага намеса на аварийно – спасителните служби, сочат данните на пожарната.

От началото на годината вече има 43 случая на намеса на огнеборците. 

НЧ „Родолюбие“ – Асеновград бе официално открито с оперен концерт

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments