Разхвърлени игли с кръв до детска градина предизвикаха вълна от възмущение във Варна

0
237
Разхвърлени спринцовки с кръв във Варна
Снимка: Петя Ефтимова, Фейсбук

Медицински игли, целите пълни с кръв, са били намерени разпръснати около контейнер за боклук до детска градина във Варна. Регионалната здравна инспекция в общината от вчера издирвала кой стои зад изхвърлените игли и ампули с кръвно съдържание на улица „Братя Георгиевич” в морската столица.

Снимки, публикувани във Фейсбук група, са събудили възмущение и гняв у редица жители на града, след като в свой коментар авторката на публикацията е съобщила, че в непосредствена близост до мястото има медицински център и детско заведение. 

На 13 януари в бил подаден сигнал на зелената линия за разсипан биологичен отпадък до РИОСВ-Варна, съобщили от инспекцията.

Разхвърлени спринцовки с кръв във Варна
Снимка: Петя Ефтимова, Фейсбук

След известеното нарушение е било издадено поръчение към кмета на Варна за незабавно почистване на района и предаване на отстранените отпадъци на оторизираната за целта фирма, съгласно действащия закон. Според живеещи наблизо граждани, мястото е било отцепено, както следва, и оградено със сигнална лента. 

РИОСВ-Варна ще сезира местното РЗИ за установяване на произхода на биологичното замърсяване, както и Районната прокуратура за определяне на виновника. Предстои да бъдат предприети всички необходими мерки, съгласно екологичното законодателство.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments