Разбита е организирана група за данъчни престъпления и пране на пари

0
1820
Задържан, полиция
Задържан, полиция. Снимка: МВР

Разбита е организирана престъпна група /ОПГ/ от трима души, от които двама вече са били задържани.

Специализираната полицейска операция е била реализирана на 5 декември на територията на областите Пазарджик и Пловдив от служители на Главна дирекция „Национална полиция“ и Държавна агенция „Национална сигурност“, под ръководството на Пазарджишката окръжна прокуратура. Арестуваните са на възраст 47 и 55 години. Според първоначалната информация са били препирани пари чрез извършени данъчни престъпления, свързани с трюфели. За половин година стойността им е 50 милиона лева. Дължимото ДДС е 12 милиона лева. Само за юли държавата е била ощетена с около милион.

По време на акцията са били извършени над 20 претърсвания и обиски на различни адреси в страната, както и редица действия по разследването. По случая са разпитани над 50 души и е събран значителен обем веществени доказателства.

Лидерът на ОПГ-то е мъж на 47 години от Пазарджик. Той е неосъждан и притежава заложна къща. Установено е, че с другите двама са контролирали много фирми – т. нар. „липсващи търговци“, които се използвали за създаването на фиктивен документооборот.

Мъжете са били привлечени в качеството на обвиняеми и с постановление на прокурор са задържани за срок до 72 часа. Вчера, с определение на Окръжния съд в Пазарджик на двамата са постановени мерки за неотклонение „задържане под стража“. Работата по случая продължава.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments