Районният съд във Враца реши: Обвиненият в изнасилване и побой Йоханов остава в ареста

0
1745
Венцислав Йоханов
Снимка: Венцислав Йоханов, Facebook

Обвиненият в изнасилване и побой Венцислав Йоханов на 16-годишно момиче в Мездра остава в ареста, след като Окръжният съд във Враца потвърди мярката, наложена му от Районния съд.

Задържаният 22-годишен мъж е обжалвал мярката, наложена му на първа инстанция. Съдиите във Враца днес бяха категорични, че са налице всички предпоставките за вземането на най-строгата мярка за неотклонение.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на протест или обжалване.

Припомняме, че на 27 май стана ясно, че 16-годишно момиче е било пребито и изнасилено в Мездра три дни по-рано. То е било изнудвано около 3 месеца с клипове, с които нападателят й я заплашвал, че ще пусне в интернет. Именно заради тях тийнейджърката е била привикана в дома на Йоханов, където е било осъществено престъплението.

Майката на потърпевшата разказа, че получила обаждане от дъщеря си. В него детето е съобщило, че се е случило нещо и трябва да отиде до Бърза помощ. Родителите я намерили в много тежко състояние. По-късно момичето споделило на семейството си, че месеци наред било манипулирано от извършителя. Той я плашил, че ще разпространи нецензурирани клипове с нейно участие в мрежата. Майката обясни, че е прочела кореспонденцията между двамата, която определи като ужасен тормоз. По думи на близките потърпевшата била душена, влачена и бита. Те и тийнейджърката са в шок от случилото се.

Задържан по случая е 22-годишният Йоханов. Има обосновано предположение, че именно той е извършителя на страшното престъпление. На първия си разпит мъжът отхвърлил показанията на непълнолетната за случилото си, но същевременно дал противоречиви сведения за случилото се, твърдят запознати, цитирани от „24 часа“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments