Обвиненият в изнасилване и побой Венцислав Йоханов остава за постоянно в ареста

0
911
Венцислав Йоханов
Снимка: Венцислав Йоханов, Facebook

22-годишният мъж Венцислав Йоханов остава за постоянно в ареста. Най-тежката мярка за неотклонение беше постановена от Мездренския районен съд. 

„От данните по делото може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е обвинен. Това е тежко умишлено престъпление и са налице доказателства, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление“, пише в мотивите на съда за вземането на мярка за неотклонение.

Определението на съда подлежи на незабавно изпълнение и на обжалване или протестиране в тридневен срок от днес пред Врачанския окръжен съд.

Припомняме, че днес стана ясно, че 16-годишно момиче е било пребито и изнасилено в Мездра на 24 май. То е било изнудвано около 3 месеца с клипове, с които нападателят й я заплашвал, че ще пусне в интернет. Именно заради тях тийнейджърката е била привикана в дома на Йоханов, където е било осъществено ужасното деяние.

Майката на потърпевшата разказа, че получила обаждане от дъщеря си. В него детето е съобщило, че се е случило нещо и трябва да отиде до Бърза помощ. Родителите я намерили в много тежко състояние. По-късно момичето разказало на семейството си, че месеци наред било манипулирано от извършителя. Той я плашил, че ще разпространи нецензурирани клипове с нейно участие в мрежата.

Майката обясни, че е прочела кореспонденцията между двамата, която определи като ужасен тормоз. По думи на близките потърпевшата била душена, влачена и бита. Те и тийнейджърката са в шок от случилото се.

Задържан по случая е 22-годишният Йоханов. Има обосновано предположение, че именно той е извършителя на страшното престъпление. На първия си разпит мъжът отхвърлил показанията на непълнолетната за случилото си, но същевременно дал противоречиви сведения за случилото се, твърдят запознати, цитирани от 24 часа.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments