Рашков вече се е срещнал с обвиняемия за пране на пари от магистрала „Хемус“

0
18
Министър Бойко Рашков
Министър Бойко Рашков. Снимка: МВР, Архив

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков вече се е срещнал с обвиняемия за пране на пари от строежа на автомагистрала „Хемус“ Борислав Колев. Това съобщи самият той след церемонията „Полицай на годината“, предаде „DarikNews“. Така отговори на въпрос по отношение на това, че Колев поиска среща с него и с главния прокурор Иван Гешев.

Вътрешният министър обясни, че е откликнал на желанието на двамата братя и те са внесли уточнения по казуса. Но той не пожела да разкрие повече подробности като каза, че не трябва да се изпреварват прокуратурата и разследващите, както и Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ /ГДБОП/. Именно те този следобед щели да имат много работа с обвиняемия, който към момента вече е с наложена мярка „задържане под стража“.

Разпитът на Колев ще бъде проведен в Софийска градска прокуратура като Рашков обяви, че не знае защо е така, вероятно причината е удобството на разследващите. Самият той не е бил изненадан от това, което е чул от обвиняемия като трябвало да има по-ускорено разследване на случая, за да се стигне до истината по него. Всички факти и конкретни имена щели да станат публично известни по-късно.

Министърът коментира и казуса с Владислав Горанов като подчерта, че нещата са толкова прости, колкото се опитват някои да ги представят. От неговите думи стана ясно, че по случая в момента тече проверка.

По повод наградите „Полицай на годината“ Рашков обяви, че има много поводи да бъдат отличавани служители на реда. Има хора, които по неговите думи на „тихия фронт“ и се грижат неуморно за осигуряването на сигурността в България. Те са тези, които много често изпитват критиките към системата като цяло, но тя продължавала да работи и то успешно. Рашков подчерта, че през последната година активността на МВР се е повишила до степен, която вече да отговори на очакванията на българската общественост.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments