Радев: Управляващите искат служебна победа с промените в Изборния кодекс

0
62
Румен Радев. Снимка: Прессекретариат Президентство
Румен Радев. Снимка: Прессекретариат Президентство

Предложените промени в Изборния кодекс са много тревожни, като по същество гарантират служебна победа за управляващите, заяви в Сухиндол президентът Румен Радев, предаде БНР.

„Управляващите явно вече дори не крият изкушението си да постигнат служебна победа чрез промените в този Избирателен кодекс…

Всички това, което се случва – отказът да се спази законът и да се избере нов състав на Централната избирателна комисия (ЦИК), отказът да се ревизират избирателните списъци, да се премахне вторият протокол от секционните избирателни комисии, поредната отмяна и отлагане на машинното гласуване, тоталната отмяна на дистанционното гласуване са неща, които уронват демократичността и прозрачността на изборния процес“, каза президентът.

Президентът Радев коментира още преведените от Венецуела пари в български сметки. По думите му, не е нормално българското правителство да научава от чужди посланици какво се случва у нас.

Първо, не е нормално българското правителство да научава от чужди посланици какво се случва в България. Вчера бях запознат от главния прокурор, от министъра на вътрешните работи, от председателя на ДАНС с известната до момента фактология. Няма да коментирам този случай преди тази фактология да бъде щателно уточнена и установени всички обстоятелства, но този случай е в ресора на изпълнителната власт, където са службите и МВР“, заяви Румен Радев.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments