Радев: Независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия!

0
110
Президент Румен Радев
Президент Румен Радев. Снимка: Facebook, Архив

„Историята ни учи, че независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия.“

Това заяви президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев в поздравлението си по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. Ето какво гласи цялото обръщение:

„Уважаеми сънародници,

На светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства своята признателност към Българската армия. Припомняме си славата на българското оръжие и скланяме глави пред загиналите за нашата свобода и независимост.

Политиците често оставаме длъжници на българските военнослужещи. Обществото ни обаче винаги е отмервало всекиму заслуженото. Ето защо Денят на Българската армия е сред най-старите и обичани празници в националния ни календар.

Въпреки предизвикателствата, пред които ежедневно се изправят, нашите мъже и жени в униформа продължават последователно и отговорно да изпълняват своите задачи. Българските военнослужещи не само защитават границите на Отечеството, със своя професионализъм и всеотдайност те пазят честта на Родината. Гарантират мира и спокойствието на всички нас.

Българският войник многократно е доказвал качествата си и в дни на изпитания винаги е бил надеждна опора на държавността ни. Събитията от последните месеци показват, че ефективната отбрана е немислима без високи технологии, а модернизацията на Българската армия е все по-наложителна и без алтернатива.

Историята ни учи, че независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия.

Нека Свети Георги Победоносец дава сили на българските воини и закриля България!

Честит празник!“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments