„Queen. Извън прожекторите“ – първата книга за групата през погледа на вътрешен човек

0
93
Снимка: Wikimedia Commons
Снимка: Wikimedia Commons

За първи път историята на Queen оживява в книга, написана от приближен до Фреди Меркюри и останалите членове на групата. За великите музиканти разказва Питър Хинс, който ги познава във всяка една светлина. В продължение на 10 години е ръководител на екипа, с който легендите пътуват по турнета, предаде „БНР“.

Страниците са илюстрирани с много снимки от личната колекция на автора. Преводът на текста е на Евелина Пенева, а редактор е Кремена Бойнова. По нейни думи историята е написана с голямо чувство за хумор:

Това е едно момче, което започва работа с Queen през 1975 г. Десет години е непрекъснато с тях по турнета и концерти. Това е първата книга, която пише вътрешен човек. Такъв, който, освен че присъства на концертите, е и зад кулисите през цялото време.
Секс, наркотици и рокендрол е едно клише, както знаем. То обаче се оказва абсолютно вярно за 70-те години – за албумите, записите и турнетата на групата.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от