Пясъчен цирк оживява в Морската градина на Бургас

0
962
Пясъчни фигури
Пясъчни фигури. Снимка: Община Бургас

Тази година, на територията на Морската градина в Бургас, ще оживее един пясъчен град, създаден с любов и вдъхновение. Подготовката за този изключителен фестивал започна още в края на април, като теренът бе заравнен и пясъкът пресят, за да бъдат създадени най-добрите условия за работа на артистите.

В тазгодишното издание ще вземат участие общо 14 творци – 13 от България и един чужденец от Испания. За първи път наред с четиримата утвърдени автори, участие ще вземат и 10 млади момичета и момчета, завършили и завършващи Националната Художествена Академия. Техният свеж поглед и креативност обещават да добавят нови измерения към фестивала.

Фестивалът на пясъчните фигури в Бургас е известен с майсторски изработените скулптури на различни теми. Темата тази година е „В света на цирка“. Посетителите ще имат възможността да се насладят на скулптури, изобразяващи въздушни и наземни акробати, клоуни и смешници, фокусници, въжеиграчи, жонгльори, както и любими циркови животни и животни-акробати. Творците ще доставят забавление, позитивни емоции и незабравими спомени чрез своите произведения.

Фестивалът ще отвори врати в началото на юли и ще продължи да радва жителите и гостите на Бургас до края на месец септември. Мястото на събитието е добре познато – „Парк Езеро“, близо до конната база. Това е чудесна възможност за всички да се насладят на впечатляващите пясъчни скулптури в една от най-красивите части на града.

Фестивалът на пясъчните фигури в Бургас е едно от най-очакваните събития на лятото. Той предлага уникална възможност за всички посетители да се потопят в света на цирковото изкуство, изобразено чрез пясъчни скулптури. Заповядайте и станете част от това вълнуващо преживяване, което ще донесе радост и вдъхновение на всички присъстващи!

Водолази от Бургас и президентът чистят морското дъно около Света Анастасия

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments