Проверката за полицейски чадър над Семерджиев стига по-високи нива

0
16
Георги Семерджиев
Георги Семерджиев. Снимка: БТА

До още по-високи нива достига „полицейският чадър“ над Георги Семерджиев, обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. Преди броени дни стана ясно, че поне 40 служители на министерството са му помагали като 3-ма от тях работят на ръководни позиции. Сега се очаква да бъдат проверявани служители на по-високи нива.

„Тази проверка да се разшири до ръководните кадри, които седят над персонално отговорните служители, за да видим дали те са упражнили контрол какъвто следва и дали с действията си са допуснали нарушенията, констатирани в доклада“, добави Демерджиев.

Служебният министър отказа да разкрие имената и постовете на служители, които са обект на проверка, но отбеляза, че е притеснителен броят им. По думите му униформите са помагали на Семерджиев по различни начини.

„Има данни за местопроизшествия, които са посещавани от служители на различни районни полицейски управления. Някои, които са изпълнили дълга си, но след това други са нарушили задълженията си“, обясни той, като посочи, че на 2 пъти Семерджиев е бил спиран от полицаи, установявано е нарушение и след това е успявал да избяга на служителите.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments