Над 40 служители на МВР ще бъдат наказани или уволнени заради „полицейски чадър“ над Семерджиев

0
714
Георги Семерджиев
Георги Семерджиев. Снимка: БТА

Повече от 40 служители на Министерството на вътрешните работи /МВР/ ще бъдат уволнени и наказани заради „полицейски чадър“, свързан с Георги Семерджиев. Припомняме, че преди 2 месеца бившият футболист помете и уби с автомобила си две жени в столичния център. По време на злополуката той беше дрогиран и без шофьорска книжка.

Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров разкри, че има „констатации за голяма група служители, които с действия или бездействия са установени такива данни за дисциплинарни нарушения, което е повод да започнат дисциплинарни производства срещу тях“. В ефира на „NOVA“ той добави, че проверката срещу полицайката Симона Радева ще приключи до броени дни и се очаква дисциплинарното й уволнение.

Симона Радева
Симона Радева. Снимка: Facebook

„Установени са неправомерни действия от нейна страна. Тя в часовете след катастрофата му е помогнала със свои действия да се укрие“, заяви комисар Тодоров, но не разкри дали служителката на МВР е помогнала на Семерджиев със стълба. По думите му срещу приятеля на Радева, който също е полицай, тече дисциплинарно производство.

Главният комисар коментира и засиления контрол на границата ни с Турция, където се очаква служители на Министерството на отбраната да помогнат. Той посочи, че допълнителните полицейски сили, които са били командировани, ще бъдат изтеглени, за да участват в охраната на вота.

„Поетапно до края на месеца ще компенсират полицейските сили. Със съответната техника- дронове, хеликоптери, има и следови кучета.“

Септември и октомври са най-натоварени откъм мигрантски натиск, допълни още той.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments