Проучване: 40,6% от българите гледат на ваксинирането като на нещо неизбежно

0
53
Ваксина
Снимка от Pixabay

Нагласите за имунизиране сред гражданите у нас постоянно се променят на фона на постоянно растящия брой на заболели в България от началото на март. Това показва информацията от национално проучване сред пълнолетното население на България, направено между 12 и 20 март тази година от „Екзакта Рисърч Груп“. 1005 пълнолетни лица са били анкетирани в 123 гнезда в 90 населени места у нас, предава „БНТ“.

40,6 на сто от сънародниците ни гледат на имунизирането като на нещо, което предстои и е неизбежно, което рано или късно би могло да им осигури връщане към нормалността. Дялът е аналогично висок в различните обществени групи и прослойки от населението.

Други 6,7 на сто казват, че вече са се имунизирали, а 15,5 на сто са записали час или чакат за доза.

62,8 на сто от анкетираните са на мнение, че пътят им към нормалния живот преминава през имунизирането.

По-голямата част от имунизираните са столичани, образовани хора и граждани на възраст между 40 и 50 години, както и такива над 60 години.

Сред тези, които са казали, че чакат реда си за имунизиране, са по-често столичани, висшисти и хора на възраст над 30 години.

Процентът на тези, които казват, че няма да се имунизират при никакви обстоятелства, е 37,2. Подобна позиция по-често се среща сред хора на възраст под 40 години и сред жители на малките градове и села у нас.

Сравнението на тази информация с предходна на „Екзакта Рисърч Груп“ по темата сочи, че доскоро колебаещите се почват да възприемат все по-отчетливо имунизирането като условие за водене на нормален живот.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments