Протестиращи в Пловдив поискаха оставката на директора на ОП „Градини и паркове“

0
637
Протест в Пловдив
Протест в Пловдив . Снимка: "Заедно за Пловдив"

В последните дни в Пловдив се разрази протест на граждани, събрани под знамената на Гражданско Сдружение „Заедно за Пловдив“. Този акт на гражданска недоволство се проведе в близост до сградата на Общинско предприятие „Градини и паркове“, а блокадата на кръстовището на улиците „Скопие“ и „Индустриална“ продължи половин час. Шофьорите, принудени да чакат, изразиха своята раздразнителсност чрез свирене с клаксони.

Гражданите, обединени в сдружение „Заедно за Пловдив“, изразиха своето недоволство от начина, по който се поддържа градското озеленяване. Те поставят акцент върху факта, че стотици дървета в града са изсъхнали и представляват опасност за безопасността на гражданите по време на придвижване. Затова те изискват незабавното премахване на тези дървета и засаждането на нови на техните места.

Протестиращите също така настояват за опазване на зелените площи в града. Този стъпка, както подчертават, ще помогне за поддържането на зелената инфраструктура и за подобряване на качеството на въздуха в града.

Сдружението „Заедно за Пловдив“ разкри, че вече пет месеца чака отговор на подадени молби към Община Пловдив за разрешение за засаждане на над 150 млади дръвчета. В същото време са провели акции по маркиране на опасните дървета в града и са предоставили информацията на общината. Въпреки това, резултатите не са били налице.

Протестното движение изисква оставката на директора на Общинско предприятие „Градини и паркове“ Веселин Козарев. Те призовават и за вземане на мерки за предотвратяване на природни бедствия, като почистването на коритото на река Марица, с цел предотвратяване на наводнения, подобни на тези в Карловско и Царево.

Протестът в Пловдив е свидетелство за растящата загриженост на гражданите за състоянието на околната среда и зелените пространства в града. Те настояват за конкретни действия и подобрения в поддръжката на градската зелена инфраструктура, като призовават за по-голяма прозрачност и реакция от страна на общинските власти.

Продължаващият протест може да наложи необходимостта от по-нататъшни разговори между организаторите и представителите на общинските власти, с цел намиране на общи решения за подобрение на състоянието на градската среда в Пловдив.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments