Протест в защита на преподавателката, за която се съобщи, че е ударила с чин дете

0
30
Протест
Снимка: Скрийншот от репортаж на бТВ

Преди броени дни ученичка беше настанена за лечение в „Пирогов“ след спречкване с учителката й в 116 ОУ „Паисий Хилендарски“ в с. Яна, пише „бТВ“.

До ситуацията се е стигнало след закъснение на ученички за час по история. Учителката Фани Стоянова поискала да им се напишат отсъствия. По думите й ученичката е пострадала случайно. Не е ясно обаче от кого е била ударена.

Малко след случая министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че не трябва да се допуска никаква форма на физическо насилие. Той коментира и конкретния случай. Според него налице са две непрофесионални реакции, за които трябва да се потърси отговорност – вдигане на чин и липса на последваща грижа.

Думите му предизвикаха възмущението на близките и познатите на Стоянова. Заради това днес те излязоха на протест и събират подписка в нейна защита.

Дъщерята на Стоянова разказа още един поглед над инцидента. По думите й всичко започнало миналата седмица, когато от чантата на преподавателката били взети 300 лева. Виновни за кражбата били ученичките, които сега я обвиняват. Уведомени за случая са полицията и Детска педагогическа стая.

Ученичките са си признали за стореното. Те й върнали само 45 лева. Случаят е бил оставен така. Според дъщерята на Стоянова, сега момичетата са решили да си отмъстят с измами и лъжи. По думите й бабата на тийнейджърката се е върнала в училището, обърнала е чина и е наранила майка й.

Вследствие на това преподавателката е с хематоми. Тя си е извадила медицинско и е  подала жалба срещу бабата на ученичката.

Бивши ученици на Стоянова коментираха, че тя е съвестен преподавател и винаги се е опитвала да накара младежите да не бягат от час. Според тях именно заради това се е стигнало до конфликта.

Учителка от същото училище сподели, че трудно се работи в него. Причината – децата ги обиждали, а понякога дори им посягали.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от