Протест в Бургас: На жителите в ж.к.“Славейков“ им писна от разкопани улици

1
245
Разкопана улица в ж.к. "Славейков
Разкопана улица в ж.к. "Славейков". Снимка: Искра.бг

Живущите в над десет блока в бургаския жилищен комплекс „Славейков“ ще излязат на протест в тази събота с настояване да бъде извършен ремонт на улицата до домовете им. Настилката е била разкопана преди година и половина заради ВиК ремонт, след което асфалтът просто е бил закърпен, съобщи „БНТ“.

Разкопана улица в ж.к. "Славейков
Разкопана улица в ж.к. „Славейков“. Снимка: Искра.бг

Според хората това затруднява автомобилното движение. Още миналия месец те са входирали подписка, в която са се включили над 500 души, но не е последвал отговор от страна на отговорните институции. Поради тази причина те ще протестират тази събота с надеждата, че гласът им най-накрая ще бъде чут и ще бъдат взети адекватни метни за ремонт на улицата. 

Разкопана улица в ж.к. "Славейков"
Разкопана улица в ж.к. „Славейков“. Снимка: Искра.бг

Това не е единственото място, където се извършват ремонти в комплекса и има недоволство от страна на хората. В момента се извършва ВиК ремонт на улицата пред блок 64А, като в продължение на два месеца бяха разкопани отделни участъци от нея на няколко етапа. Хората се оплакват, че дейностите се провеждат бавно и са принудени да заобикалят огради и да дишат прах. Те са притеснени, че скоро ремонтът няма да бъде завършен по подобие на другия в ж.к. „Славейков“. В района има детска градина и футболно игрище, където ежедневно играят много деца

Германецът Карстен Ринк, който обикаля пеша Европа с кучето си Лоте, стигна до Бургас

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Протест в Бургас: На жителите в ж.к.“Славейков“ им… […]