Проста ли е тиквената семка?

0
120
Тиквени семки. Снимка: Уикипедия
Тиквени семки. Снимка: Уикипедия

Тиквените семки далеч не са толкова безполезни и служещи само за „занимавка за зъбите“ по време на гледане на спортни събития. Оказва се, че от тях има голяма полза, съобщава Пулс.бг

Те се използват като силно средство за поддръжка на имунитета, защото маслото от тях поддържа мембраната на клетките, което ги прави по-устойчиви и като цяло повишава защитните сили на организма.

Използват се при профилактика на простатит, аденом на простатата и намалено полово влечение при мъжете. Олиото им често се прилага и за масаж на простатата, особено при източните методи на медицина.

Стимулират кръвоносната, храносмилателната, репродуктивната, опорно-двигателната система и подпомагат доброто зрение, защото са богати на цинк, витамини от групи С и В, калциеви, калиеви, магнезиеви и фосфорни соли.

Полезните вещества в тиквените семки подхранват мозъка и стимулират функциите му. Препоръчват се при усилена умствена дейност, по време на обучение. Полезни са и за хората от третата възраст.

Отлични и безвредни средства са срещу чревните паразити. Срещу глисти е необходимо на гладно да се приемат смесени с мед 75 грама обелени семки за деца, 150 за юноши и 250-300 грама за възрастни.

Помагат при жлъчно-каменна болест, цироза и честа злоупотреба с алкохол. Полезни са и за подсилване на физически слаби хора.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments