Промени в Закона за отбрана: Увеличат заплатите на военните?

0
155
Сухопътни войски, военни
Сухопътни войски, военни. Снимка: Министерство на образованието

Промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България подкрепи парламентарната комисия по отбрана.

С промените общото възнаграждение за най-нисшата длъжност за военнослужещ ще бъде равно на средната заплата за страната, се посочва в законопроекта. Законопроектът беше гласуван с единодушие.

Според мотивите на законопроекта от 1 януари 2025 г. общото възнаграждение за най-нисшата длъжност за военнослужещ ще бъде равно на средната заплата за страната. За изпълнението му ще са нужни допълнително средства в размер на 510 млн. лева.

От гледна точка на парламента, това е знак на грижа към Въоръжените сили. Така служебният министър на отбраната Атанас Запрянов коментира пред журналисти гласуваните от парламентарната комисия по отбрана промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

„Това е голямо задължение към военното и политическо ръководство, имайки този инструмент, да започнем широка кампания за набиране и попълване на вакантните ни длъжности. Планираме и други решения, които ще допълнят това“, посочи министърът.

„В навечерието на празника на Въоръжените сили ще бъде добър морален стимул, хората в отбраната да разберат, че техният труд е значим, че отбраната и сигурността имат значение и от тях се иска добросъвестно да си изпълняват войнските дългове“, заяви Запрянов.

Ранен прием за военни лекари

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments