Прокурори и полицаи търсят документи за Перник в Басейновата дирекция в Благоевград

0
334
Полиция
Снимка: МВР

Стана ясно за какво е акцията на прокуратурата и разследващи полицаи в Басейновата дирекция в Благоевград. Те търсят документи, свързани с водната криза в Перник. Както Искра.бг ви съобщи обвинители влязоха в кабинета на директора Радослав Георгиев около обяд. Първоначално институциите отказваха всякаква информация за причините за акцията.

Малко по-късно обаче се разбра, че повод за проверката е именно водната криза в миньорския град. Целта е да се установи дали е осъществен достатъчен контрол върху поддържането на минимално допустим отток, дали е имало мониторинг над водите, как се е разходвала водата и т.н.

Говорителят на Басейновата дирекция Ралица Кукова обяви, че няма нищо притеснително в операцията на прокуратурата, предаде „24 часа“. И добави:

„Преглеждат се документи, които вече са предоставени на различни други органи.“

Дирекцията вече санкционира ВиК-Перник, че през месец ноември не е бил спазен графикът за ползване на водата и вместо 1 милион кубически метра са били използвани 1,5 милиона кубически метра. Именно този факт цитира преди дни и вицепремиерът Красимир Каракачанов, който обяви, че от дружеството не са изпълнявали заповедите на министъра на околната среда в оставка Нено Димов. Именно той е одобрил 1 милион кубически метра.

Акцията се провежда в Басейновата дирекция в Благоевград, защото тя отговаря за реките Места, Доспат и Струма. Там се намират и всички документи, които касаят област Перник.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от