Прокуратурата в Хасково ще съди сръбски гражданин за контрабанда на паста за наргиле

0
49
Наргиле
Снимка: Pixabay

Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем 42-годишния сръбски гражданин В. А. за контрабанда на паста за наргиле.

Около 04:40 часа на 22 април на ГКПП-Капитан Андреево пристигнал товарен автомобил „Мерцедес“ с чужда регистрация, пътуващ от Турция през България за Хърватия. Водачът представил редовни документи за превозваната стока. Митническите служители селектирали камиона за щателна проверка, включително с рентгенова апаратура.

При контрола се установило, че във фабричните кухини на шофьорската кабина и влекача са били укрити 451 пакета в опаковки от 0.500 килограм тютюн за наргиле, без акцизен бандерол. Акцизната стока от общо 225.5 килограма с пазарна стойност 56 375 лева е била задържана. 

Водачът на превозното средство е привлечен към наказателна отговорност и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева. Също така с постановление на Окръжна прокуратура – Хасково на обвиняемия е била издадена забрана да напуска пределите на страната, освен с разрешение на прокурора.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments