Прокуратурата разкри: Бобоков и Узунов обсъждали 6 месеца дело, образувано във ВАС

0
89
Прокуратура, архив
Прокуратура. Снимка: Архив

Анализът на данните от направената компютърно-техническа експертиза на мобилни устройства, използвани от Пламен Бобоков, констатира, че активната му комуникация с Пламен Узунов, по хода на адм. дело №11413/2018, започва непосредствено след неговото образуване във Върховния административен съд. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. От разменената писмена кореспонденция чрез мобилно приложение на 27 септември 2018 година „Prezident-Pl. Uzunov“ пише до Бобоков:

„Чакам номерчето.“

Отговорът на бизнесмена до секретаря по правните въпроси и антикорупция на президента съдържа снимка, която предоставя информация за образуваното две седмици по-рано (на 13.09.2018 г.) административно дело по протест срещу предхождащо решение на Административен съд-Бургас. Самото заседание на ВАС по конкретното административно дело е насрочено за 27.11.2018 г.

Видно от разпространената от Специализирана прокуратура в края на миналата седмица информация, на 27.12.2018 г. „Prezident-Pl. Uzunov” уведомява Бобоков за съдебното решение, преди същото още да е подписано от членовете на съдебния състав. Самото решение става публично шест дни по-късно – на 02.01.2019 г.

Анализът на разменените съобщения между тях показва още, че двамата са обсъждали предмета на адм. дело №11413/2018 в продължение на 6 месеца. Експертизата на мобилните устройства, използвани от Бобоков, установява, че с „Prezident-Pl. Uzunov” са разменени общо 61 файла, част от които съдържат и горецитираната информация за съдебни дела и решения по тях.

Във връзка с отправени от Узунов в телевизионно интервю твърдения, че отношенията му с Бобоков са имали единствено делови характер и се свеждали до проучване на представителите на бизнеса, част от официални делегации, мобилната комуникация, осъществявана между двамата, сочи за проведени множество лични срещи.

кореспонденция между Бобоков и Узунов
Снимка: Прокуратура
Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments