Прокуратурата поиска кметът на Годеч и неговият заместник да бъдат отстранени заради злоупотреба

0
272
Радослав Василев
Снимка: Радослав Асенов - кмет на община Годеч, Фейсбук

Да бъдат отстранени от длъжност кметът на Годеч Радослав Асенов от ГЕРБ и неговият заместник Надя Сотирова (от същата партия) заради злоупотреба с еврофондове. За това настоява специлизираната прокуратура в своите искания, съобщават от „БНТ“.

Двамата съпартийници са привлечени под отговорност по обвинението, че Асенов е ръководил създадена с користна цел престъпна група, действала на територията на Софийска област и София-град, в която Сотирова е участвала.

Целта на организацията е била да върши длъжностни и документални престъпления, свързани с незоконно придобиване на финансови средства от европейските фондове и с такива, които принадлежат на държавата или са предоставени от ЕС за съфинансиране на проекти от Държавен фонд „Земеделие“.

На 11 февруари в хода на разследването са били иззети голямо количество платежни документи на подставени лица, плюс немалко парични суми в лева.

И за двамата обвиняеми е била определена поотделно гаранция в размер на 90 хиляди лева от наблюдаващия казуса прокурор, както и забрана да напускат страната.

Събирането на писмени и гласни доказателства по досъдебното производство продължава. Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи заседание по искането на прокуратурата за отстраняване от длъжност на двамата управници.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments