Прокуратурата иска „задържане под стража“ или „домашен арест“ за Георги Попов

0
76
Темида
Темида. Снимка: Прокуратура

Прокуратурата е внесла искане в Спецсъда за налагане на мярка за неотклонение „домашен арест“ или „задържане под стража“ на съдружника на бизнесмена Васил Божков – Георги Попов. Това заяви зам.-ръководителят на Специализираната прокуратура Ангел Кънев. Той припомни, че Попов е обвинен задочно за участие в организирана престъпна група, ръководена от Божков.

Ангел Кънев добави в ефира на „bTV“, че бившият собственик на футболния „Левски“ се е прибрал в България в рамките на екстрадиционно производство, по искане на прокуратурата у нас до компетентните власти в Обединените арабски емирства.

„Поради това прокуратурата е длъжна, охранявайки правата на обвиняемия, да изправи същия пред съд за определяне на мярката му за неотклонение. Доколкото по делото има доказателства за първоначалното му укриване от разследващите органи, ние внасяме искане в Специализирания наказателен съд за определяне на мярка „задържане под стража“ или „домашен арест“.“

Прокуратурата се е съобразило с това, че Попов е съдействал по време на разследването и е дал подробни показания, разкри Кънев. Спецпрокурорът допълни, че той е дал доказателства и документи по делото за здравословното състояние на него и близките му.

„И мярка за неотклонение „парична гаранция“, в подходящ размер, вероятно също би осигурила целите на мерките за неотклонение, но предвид задълженията на екстадиционното производство, ние сме длъжни да представим обвиняемия пред съд.“

Според непотвърдена информация Попов е дал показания за схеми в хазарта. Кънев заяви, че разследването е напреднало и наказателното производство е към края си.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments