Прогноза: Обновяването на бившата Първа поликлиника в Бургас започва през юни

0
577
ДКЦ, Диагностично-консултативен център I, бившата Първа поликлиника
Снимка: Община Бургас

Обновяването на Диагностично-консултативен център I (бившата Първа поликлиника) ще стартира съвсем скоро. Той се помещава в едното крило на УМБАЛ-Бургас в комплекс „Зорница“, съобщиха от пресцентъра на Общината.

В сградата от първи до четвърти етаж се разполагат регистратура, център по хематология, манипулационни, лекарски и специализирани кабинети. Тя не е ремонтирана основно от десетилетия, поради което голяма част от мазилката на външната фасада е компрометирана. Помещенията в сутерена не се експлоатират отдавна и са в лошо състояние. Подобно е положението и по етажите на медицинското заведение.

В момента тече процедурата по избор на фирма-изпълнител на строително-ремонтните дейности, а очакванията се, че ремонтът ще започне през юни.

Обновяването на ДКЦ I обхваща въвеждането на всички необходими мерки за енергийна ефективност, като топлоизолация на външните стени и на покрива, демонтаж на старата покривна хидроизолация, улуци и водосточни казанчета и подмяната им с нови. Дейностите предвиждат още подобряване на топлоснабдяването в сградата.

С реновирането на ДКЦ I ще се подобрят значително условията както за пациентите, така и за медицинските работници. Обновяването на клиниката е по проект на Общината и е финансиран от Националния Доверителен Екофонд.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments