Проф. Николай Денков: Методите на Митрофонова не са средства на дипломация, а на натиск

0
16
Акад. Николай Денков
Акад. Николай Денков. Снимка: МОН

Кабинет ще бъде предложен, ако има събран минимум от 121 депутати, подкрепящи целите и начина за взимане на решения и свършена работа. Това заяви просветният министър Николай Денков.

Пред „БНТ“ той каза, че ако между народните представители липсва такова съответствие, по-добре страната ни да отиде на нови избори.

Проф. Денков коментира и изгонването на руските дипломати и обтегнатите отношения между София и Москва. По негови думи всички натрупали се проблеми, чието начало е било дадено със започването на войната, са предизвикани от Русия

Министърът припомни как България бе обявена за вражеска страна, без реално да има причини за това; обидите по отношение на премиера, както и спирането на газа. Последното се случи, въпреки че държавата ни изпълняваше всичко по договора.

Николай Денков обърна внимание и на отношението на руския посланик Митрофонова и поставеният от нея ултиматум. Държанието й не съответства на държание на дипломат, убеден е той. Нейните постъпки не са средства на дипломацията като цяло, те са методи за натиск

Образователният министър смята, че действията на Митрофонова са като генерал-губернатор на губерния. Би следвало, ако междудържавническите отношение са нормални, да има равнопоставеност и взаимоотношение.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments