Продължават специализираните полицейски операции за търговия с акцизни стои в Пловдивско

0
65
Цигари
Цигари. Снимка: Pixabay

В Пловдив продължават полицейските специализирани операции за търговия с акцизни стоки. Проверяват се търговски обекти, борси, пазари, лица и автомобили, които държат или незаконно разпространяват стоки без изискуем бандерол.

През изминалото денонощие в хода на работа криминалисти от две управления – Стамболийски и Шесто РУ са иззели над 5 000 къса цигари.

В Пловдив на кръстовище, образувано от улиците „Възход и Златица“, е извършена проверка на 30-годишна жена, която вървяла пеша към кв. „Столипиново“. Проверената била криминално проявена и осъждана по линията, а в себе си носела найлонова чанта с 10 стека цигари от марката „KARELIA-BLUE„, предназначени за улична търговия. Жената е задържана в ареста, а по случая е започнато досъдебно производство.

При акцията срещу осъществяване на ефективно противодействие на престъпленията срещу контрабандата и разпространението на акцизни стоки е извършена проверка и в дома на 67-годишна жителка на Ново село. Служители на криминална полиция от РУ Стамболийски са иззели от жилището на възрастната жена 3 100 къса контрабандни цигари. По случая е започната проверка.

Специалисти коментират, че контрабандната продукция най-често се разпространява в малки търговски обекти за пакетирани стоки (павилиони), тържища, пазари и махали, където има търсене на тютюневи изделия на ниски цени. Традиционните клиенти са хора с ниски доходи и нисък социален статус.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments