„Продължаваме промяната“ за статията на „Die Welt“: България е на правилната страна на историята

0
38
Продължаваме промяната
Продължаваме промяната. Снимка: Facebook

„България има основополагаща роля в помощта за Украйна и е от правилната страна на историята.“

Така съпредседателят на „Продължаваме промяната“ /ПП/ Кирил Петков коментира пред медии публикуваните за България статии в немския вестник „Die Welt“ и сайта „Politico.com“. В статията за немския вестник „Die Welt“ журналистът Филип Фолкман-Шлук за първи път представя фактите около помощта, която кабинетът „Петков“ предостави на Украйна. В нея е описана и ролята на лидерите на ПП в оформянето на първия пакет от санкции на ЕС срещу Русия след началото на войната.

„Радваме се, че международната общественост разпозна важната роля на България в този момент.“, допълни Петков.

Съпредседателят на ПП Асен Василев припомни пресконференцията на партията от април, в която заяви, че България ще направи всичко възможно Украйна да спечели тази война.

„Както знаем, Данте е казал, че най-горещите места в ада са запазени за хора, които пазят неутралитет във време на морална криза. За щастие България зае ясна страна срещу руския агресор, подпомогна Украйна по всички възможни начини, така че да може Украйна да се възпротиви на тази инвазия. Застанахме срещу това големите държави да се опитват да диктуват на малките държави какво да правят. Това е изключително важно и най-накрая има признание за България. Не за правителството на ПП, не за Кирил Петков или Асен Василев, а за България. Защото България направи правилния избор.“, заключи Василев.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments