„Продължаваме промяната“: Ще продължим да подкрепяме българските миньори и българските енергоизточници

0
23
"Продължаваме промяната" в Раднево. Снимка: ПП

След ГКПП „Капитан Андреево“, Кирил Петков, Асен Василев и отборът на „Продължаваме промяната“ /ПП/ посетиха Стара Загора и Раднево, за да обсъдят с местните граждани следващите стъпки в развитието на региона, информират от партията.

След преговори с ЕК кабинетът Петков подсигури запазване на въглищната енергетика, като по този начин гарантира енергийната сигурност на страната и работните места на хората в минната индустрия.

Петков припомни, че „направихме първата стъпка и спазихме обещанието си към хората. Планът за възстановяване и развитие предвиждаше затваряне на част от капацитета тук и построяване на газова електроцентрала. Представете си как бихме изглеждали днес, ако имахме още една централа, зависима от газ, и затворени мини. Абсолютно защитаваме работните места тук. Трябва веднага да започнем и инвестициите в региона по териториалния план за справедлив преход. Ще продължим да подкрепяме българските миньори, българските енергоизточници“.

Асен Василев от своя страна каза, че е категоричен, че „териториалният план за Стара Загора трябва да бъде променен и удължен до 2038 г. Мините ще работят до 2038-а година, защото този срок е договореният с ЕК от правителството на ГЕРБ. Ще изследваме всички потенциално засегнати от промяната в работата на мините през 2038-а година – те трябва да бъдат заложени в този териториален план, за да получат хората и бизнесът възможно най-много средства“.

След Раднево обиколката продължава и към други български градове за срещи и разговори с хората. Утре екипът на ПП ще бъде в Бургас.

„За да живеем в независима и богата България, не можем да се върнем назад към старите политики на прехода. След като направихме първите стъпки, трябва да си довършим работата. Да продължим да вдигаме пенсиите и заплатите. И да продължим борбата с корупцията“, пишат в заключение от партията.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments